Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland. Een opinie, een essay, een verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, bomen, de tuin e.d. Keuzes maken, stelling nemen, bewustwording en verantwoording. Satire en/of humor kan een rol spelen.

zondag, november 20, 2011

Stop het zwemmen met dolfijnen

Stop het zwemmen met dolfijnen, stop deze dierenmarteling

Zwemmen met dolfijnen door volwassenen als recreatie, maar ook met gehandicapte kinderen zoals bijvoorbeeld de stichting Nicolette verzorgt, lijkt een nobel doel, maar is het niet helaas.




Keurmerk Frisse school!

Twaalf Westlandse scholen krijgen keurmerk Frisse school.

Wonderlijk dat wethouder Marga de Goeij dit keurmerk uitreikt op basis van zeer beperkte eisen, De scholen hebben vaak een slecht binnenklimaat, noem het slechte ongezonde lucht. Ik weet dat want na meer dan 35 jaar zelf voor de klas te hebben gestaan heb ik er veel van ingeademd. Niemand gaf er eigenlijk wat om.

Projectonwikkelaar(s) niet altijd eerlijk!

Lees je de krant zoals laatst een advertentie van een projectontwikkelaar, in dit geval Bouwhuizen (HHW16-11) dan worden soms voordelen en nadelen genoemd van nieuwbouw ten opzichte van bestaande woningen, die niet altijd geheel juist zijn of op zijn minst opportunistisch. Een paar voorbeeldjes:

Westland

Westland
Mijn tuin.