Samen werken aan een leefbaar, groen en mooi Westland!

Een blik op Westlandse Politiek en onze leefomgeving.

Als blogger/columnist schrijf ik over mijn geboortegrond, Het Westland. Een opinie, een essay, een verslag over cultuur, duurzaamheid, natuur, milieu, bomen, de tuin e.d. Keuzes maken, stelling nemen, bewustwording en verantwoording. Satire en/of humor kan een rol spelen.

zaterdag, februari 20, 2010

Debat Al Mouwahidin 19 02 2010

Het debat van de moslimvereniging Al Mouwahidin werd gehouden op 19 februari in Hof van Heden in Naaldwijk. Een ieder werd welkom geheten door de vriendelijke secretaris van de vereniging Achraf Tahayekt. Al in 1970 kwamen de eerste Marokkanen naar het Westland, totaal zijn er nu ca. 4500. Zij vinden het ook belangrijk om te gaan stemmen. 80 % van de Marokkanen leeft onder het minimum zo werd gemeld.

Omdat het een erg moeilijk debat werd probeer ik hierna zo goed mogelijk de antwoorden weer te geven. Op de volgende stellingen moesten de partijen reageren:

MKB debat 18 02 2010

Het debat van de MKB Westland werd gehouden op 18 februari in De Noviteit.

Jan-Jaap in der Maur was de gespreksleider. Hij deed dat goed en daardoor kregen we een aardig debat. Op de volgende stellingen moesten de partijen reageren:

Stelling 1 Moert het  ‘masterplan Verdilaan’, worden uitgevoerd.
Alleen LPF wil het masterplan Verdilaan uitvoeren, alle anderen niet of hebben bedenkingen. De partijen vinden wel dat als het gemeentehuis niet op de Verdilaan komt er daar toch iets moet gebeuren en dat ook de parkeerproblemen moeten worden aangepakt. Zoals de standpunten nu liggen heeft de oude ISW locatie de meeste kans op het nieuwe gemeentehuis. GBW wil nog weten van LPF waarom ze nu ineens wel een referendum willen terwijl ze altijd zo zeker waren? LPF komt met een vaag antwoord over de burger raadplegen!

Westland

Westland
Mijn tuin.